GATE 2022 Answer Key, Responses, Question Paper – Download Here

GATE 2022GATE 2022 Answer Keys & Question Papers will be released in February/ March 2022. Candidates Responses will be also released along with the answer key. GATE, Graduate Aptitude Test in Engineering is conducted on national level. It is organized on rotational basis by IISc & IITs. GATE is a perfect gateway to get admission in postgraduate Engineering & Technology professional courses. Candidates can get admission in government and private aided engineering institutions in India on the basis of GATE score. Here, in this article candidates can check the complete information of GATE Answer Key 2022.

Get latest news & updates about GATE 2022 via SMS and e-mail, by entering your details below:
Please wait...

GATE 2022 Answer Key

GATE 2022 Answer Key (Memory Based) will be released after the exam. Official answer key will be also released in February 2022. Final answer key will be then released subject-wise for all subjects in March 2022. Through answer key, candidates can check their questions along with their answers.

The answer key helps the candidates to check their numbers of correct answers and wrong answers. They can also estimate that how many marks they are going to score in the final result.

The final answer key will be released in March 2022. After few days of releasing the answer key candidates can check the GATE 2022 result. Through online mode, the GATE 2022 score card will be provided.

Also Check:

GATE 2022 Score Card Calculation

GATE 2022 Institutional Answer Keys

SubjectsThe Gate AcademyGate ForumMade Easy
CECE 1- Click Here

CE 2- Click Here

Click HereCE 1- Click Here

CE 2- Click Here

INClick HereClick HereClick Here
EEClick HereClick Here 
ECEClick Here
MEME 1- Click Here

ME 2- Click Here

Click Here 
CSCS 1- Click Here

CS 2- Click Here 

CS 1- Click Here

CS 2- Click Here 

Civil (CE) Memory Based Answer Key:

Q.1 R [1 2], Q = [0 1]. Find QT . RT

[3 4] [1 0]

Ans. [2 4]
[1 3]

Q2. d2y / dx2 +2 dx/dy + y = 0
y(0) = 1, y(1) = 3
Ans. y = (c1 + xc2 ) e-x

Q3. All member has same anxial Rigidity
R = 500 x 103 KN
P = 150 KN
L = 3m
Magnitude of horizontal displacement of joint is

Q4. Spot speed of a vehicle observed at a point on a highway are – 40, 55, 60, 65, 80. Find the space means speed (in km/hr).
Ans. 56.99 km/hr

Q5. Which is not correct –
Traversing is carried out for a close traverse PQRS. The internal angles at vertices PQR & PQS are measured 92o, 68o, 123o, 77o respectively. If F.B of a line PQ = 27o. Then, F.B of line RS =?
Ans. 192

Instrumentation (IN) Memory Based Answer Key:

Q1. When voltage feedback (negative) is applied to an amplifier, its input impedance ______
Ans. is increased

Q2. A feedback circuit usually employs ___________ network
Ans. Resistive

Q3. If the reverse bias on the gate of a JFET is increased, then width of the conducting channel ___________
Ans. is decreased

Q4. Binary coded decimal is a combination of?
Ans. Four binary digits

Q5. The driver stage usually employs___________
Ans. Class A power amplifier

Q6. A MOSFET can be operated with ___________
Ans. positive as well as negative gate voltage

GATE Previous Years Answer Keys

2020:

PapersAnswer Keys
GATE ME Paper (By THE GATE ACADEMY)Click Here
GATE IN Paper (By THE GATE ACADEMY)Click Here
GATE ECE V1 Paper (By THE GATE ACADEMY)
GATE ECE V2 Paper (By THE GATE ACADEMY)
GATE ECE V3 Paper (By THE GATE ACADEMY)
Click Here
Click Here
Click Here
GATE IN Paper (By GATE FORUM)Click Here
GATE EE Paper (By Made Easy)Click Here
GATE EE Paper (By THE GATE ACADEMY)Click Here
GATE ME Paper (By Made Easy)Click Here
GATE CS Paper (By Made Easy)Click Here
GATE CS Paper (By THE GATE ACADEMY)Click Here
GATE ME-1 Paper (By Gradeup)
GATE ME-2 Paper (By Gradeup)
Click Here
Click Here
GATE CE-1 Paper (By Made Easy)Click Here
GATE CE – Set -2 Paper (By THE GATE ACADEMY)Click Here
GATE CE – Set -1 Paper (By THE GATE ACADEMY)Click Here

 

InstitutionMorning SessionAfternoon Session
THE GATE ACADEMYME  | CS | CE | EC |ME | IN | CE  | EE |
Engineers AcademyME  | CSME | EE |
GATE ForumME  | CS

Click here to view Previous Answer Keys.

GATE Cut-Off (Previous Year)

BranchGeneralOBCST/SC/PH
CS2522.516.6
ME32.872921
EC2522.516.6
EE25.225.216.7
CE28.725.819.1
CH44.339.829.5

Also Check:

GATE 2022 Cut-Off

GATE 2022 Counselling

GATE 2022 Question Papers

Question papers (memory based) of GATE examination are given in the table.

Question Papers:

InstitutionMorning Session
GATE ForumEC

Click here to view GATE Previous Years Question Papers.

Candidates can check their answer key as per their paper code. To check the answer key candidates have to use their session number GATE paper subject code for which they have applied.

With the help of GATE answer key candidates can know their qualifying status. Candidates are instructed to keep their login credentials to check the answer key.

How to Download GATE Answer Key

Candidates can download their answer key by following the online procedure given below:

  • Visit the official website link. (link will be provided above)
  • Open that link and you will be redirected to the official answer key link.
  • Subject-wise answer key along with question paper will be displayed on your screen.
  • Click on your subject answer key and download it.
  • It will be downloaded in pdf format.

GATE Answer Key Challenge

The authority has also provided the facility of challenging the answer key if any. After checking the generated answer key, if candidates not satisfied with the official answer key can challenge it for limited time period.

Candidates can challenge the answer key by paying Rs. 500/- for each question. The final decision will be taken by the GATE conducting authority if the challenge is accepted.

The final answer key will be uploaded on the website. The final key will be released by the authority after accepting the objections from all candidates.

GATE 2022 Marking Scheme

GATE written examination has been conducted on different dates for all branches. The exam will be conducted through online mode (computer-based test). MCQ questions of 1 mark, for every wrong option 1/3 mark is deducted and in 3 marks MCQ questions, 2/3 marks is deducted for each wrong answer.

There is no negative marking for numerical type questions. The negative marking is considered only in the multiple choice questions.

If you have any query related to the GATE 2022 Answer Key, you can ask us by leaving your queries in the given below comment box.

Leave a comment

SarvGyan

GD Goenka University applications closing Today

Get Updates Download Brochure
×
×